Navigation
Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

De Grote Kerk & Rome

29 december 2016 @ 15:00 - 30 december 2016 @ 00:00

Op donderdag 29 en vrijdag 30 december 2016, beide dagen om 15.00 uur, vindt in de Grote Kerk van Breda een concertlezing plaats over de connecties tussen die kerk en de stad Rome, in zowel religieuze als cultuurhistorische zin.

De lezing, met lichtbeelden, wordt verzorgd door stadsgids Jan Korebrits.

Kamerkoor Cantecleer, Oscar Verhaar (countertenor) en Michiel Nielsen (luit/gitaar) nemen de muzikale kant van het programma voor hun rekening. De leiding is in handen van dirigent Geert van den Dungen.

Er is onder andere muziek te horen van: Okeghem, des Prez, Marenzio, Schuyt, Sweelinck, Monteverdi, Huygens, Liszt, Verhulst en van Amelsvoort.

De invloed welke (de stad) Rome op de Bredase Grote Kerk heeft gehad is zelden specifiek, als hoofdonderwerp, in een programma onder de aandacht gebracht. Vandaar het initiatief voor een concertlezing over dit item. De invalshoeken religie en kunst worden met beelden en toepasselijke muziek nader geïllustreerd en toegelicht.

Dit project, waarin wordt samengewerkt met onder andere het Klokkenluidersgilde, Gilde De Baronie en de Grote Kerk, heeft tot doel om ons prachtige kerkgebouw, dat tot de top van het Nederlandse historische erfgoed behoort, weer eens met andere ogen te bekijken.

Van de Gemeente Breda is subsidie ontvangen voor het realiseren hiervan.

De kaarten à € 15,– zijn te verkrijgen bij;

Op de beide voorstellingdagen kerk open en kaartverkoop vanaf 14:30 uur.

Voor meer informatie: http://www.kamerkoorcantecleer.nl

Details

Start:
29 december 2016 @ 15:00
End:
30 december 2016 @ 00:00
Back to top