Navigation
Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Grote Kerk Zomerpodium, duel accordeon met orgel

14 augustus 2016 @ 15:30 - 17:00

Deze zomer wordt iedere zondag van 24 juli tot 21 augustus een bijzondere culturele activiteit georganiseerd in het kader van het Zomerpodium in de Grote Kerk.

De culturele activiteiten variëren van muziek, tot poëzie, kunst en literatuur; voor elk wat wils.

De Nassaus stimuleerden muziek, literatuur, schilderkunst en beeldhouwkunst. Op deze ideële erfenis stemt de Grote Kerk de culturele programmering zoveel mogelijk af.

Grote Kerk Zomerpodium: op 14 augustus Accordeonduo TOEAC wedijvert met het orgel

Op zondag 14 augustus om 15.30 uur vindt de vierde voorstelling van het Zomerpodium plaats:

De dames van Toeac wedijveren met hun accordeons met de grote broer van het accordeon; het orgel. Het monumentale orgel van de Grote Kerk wordt bespeeld door Aart Bergwerff. Toeac wordt gevormd door Renée Bekkers en Pieternel Berkens. Net als het kerkorgel is het accordeon van oorsprong een begeleidingsinstrument geweest: Duitse emigranten namen het instrument mee naar Argentinië en speelden in huiselijke kring hun eigen kerkliederen. Vanmiddag wedijveren de twee accordeons van TOEAC met elkaar en met de grote broer, het orgel van de Grote Kerk. Natuurlijk BACH op accordeon en orgel, maar ook Piazzolla zal niet ontbreken.

Kaarten voor de voorstelling zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij VVV Breda, Boekhandel van Kemenade & Hollaers en aan de balie van de Grote Kerk (ook op de dag zelf) à € 5,- p.p., voor kinderen tot 16 jaar gratis.

Tijdens deze voorstelling is er geen toegang tot de kerk, je moet dus op tijd aanwezig zijn.

De kerk is open vanaf 15.00 uur, aanvang voorstelling 15.30 uur.

Details

Date:
14 augustus 2016
Time:
15:30 - 17:00
Evenement Categorie:
Back to top