Navigation
Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Grote Kerk Zomerpodium, pianoconcert Bach & Berg

24 juli 2016 @ 15:30 - 17:00

Deze zomer wordt iedere zondag van 24 juli tot 21 augustus een bijzondere culturele activiteit georganiseerd in het kader van het Zomerpodium in de Grote Kerk.

De culturele activiteiten variëren van muziek, tot poëzie, kunst en literatuur; voor elk wat wils.

De Nassaus stimuleerden muziek, literatuur, schilderkunst en beeldhouwkunst. Op deze ideële erfenis stemt de Grote Kerk de culturele programmering zoveel mogelijk af.

Grote Kerk Zomerpodium: op 24 juli Bach & Berg pianoconcert

Op zondag 24 juli om 15.30 uur vindt de eerste voorstelling van het Zomerpodium plaats:

Bach & Berg, een pianoconcert door Edwin Berg.

‘Bach& Berg’ is de titel van een eigenzinnige muzikale hommage aan de grote meester uit Eisenach, gebracht door de in Noord-Brabant geboren pianist. Het gaat om gelaagde interpretaties van Bach-standards, waarin veel ruimte is voor improvisatie en diepgang maar ook voor humor en lichtvaardigheid. In Bach&Berg wordt het oeuvre van Bach naar onvermoede spirituele diepten gebracht. Berg ontstijgt hiermee aan de klassieke uitvoeringen die zich  strikt aan het notenapparaat houden en weet, met respect voor de oude meester, een zeer persoonlijk en boeiend elan aan de veelal gekende partituren toe te voegen. Berg weet in zijn spel een vrijheid en jouissance te bereiken, die gerust uniek te noemen is. En die hij op onbekommerde maar ook kwetsbare wijze, soms meeneuriend of zoemzingend met het pizzicato van zijn vingers, tot uiting durft te brengen. Afgewisseld met moderne, lyrische en gepolijste eigen composities en improvisaties weet deze virtuoze Berg, met de handen van goud en ogen van vuur, alle spectra van innerlijke emoties op het palet van Bach om te toveren tot syncopische melodieën.

Kaarten voor de voorstelling zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij VVV Breda, Boekhandel van Kemenade & Hollaers en aan de balie van de Grote Kerk (ook op de dag zelf) à € 5,- p.p., voor kinderen tot 16 jaar gratis.

Tijdens deze voorstelling is er geen toegang tot de kerk, je moet dus op tijd aanwezig zijn.

De kerk is open vanaf 15.00 uur, aanvang voorstelling 15.30 uur.

 

Details

Date:
24 juli 2016
Time:
15:30 - 17:00
Back to top