Navigation
Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Internationaal Orgelfestival Breda

23 september 2017 @ 20:00 - 30 september 2017 @ 22:00

OrgelStorm 23 september – 30 september

Internationaal Orgelfestival Breda in de Grote Kerk Breda

In september kunt u een week lang de eerste editie van het internationale festival OrgelStorm bezoeken. Met een programma van vijf bijzondere orgelconcerten richt het festival zich op de traditionele orgelliefhebber en op nieuwe liefhebbers. De magie van het orgel komt ruim aan bod in het concertprogramma van het festival OrgelStorm.

Initiatiefnemer van OrgelStorm is stichting Art UnOrganized (AUO).

Aart Bergwerff, artistiek leider van AUO en organist van de Grote Kerk doet tijdens zijn vele tournees in binnen-  en buitenland contacten op met fantastische organisten, die hij weet te programmeren voor het festival.

Zaterdag 23 september: Openingsconcert Le Bouquet

Het festival opent op zaterdag 23 september met Le Bouquet, een concert met werk van o.m. de Bredase componist Daan Manneke, uitgevoerd door zeer talentvolle jonge organisten onder regie van Aart Bergwerff. Het concert is een hommage aan Daan Manneke en zijn omvangrijk oeuvre voor het orgel. Naast werken van Manneke klinkt muziek van Sweelinck, Andriessen en Bach.

Maandag 25 september:  Play it Cool!

Kerstin Wolf en Joost de Nooijer spelen op maandag 25 september de sterren van de hemel met werken van hun nieuwe cd Play it Cool! van componist Ad Wammes. Daarnaast werken van Jacob Bijster, Cor Kee en Jan Welmers. Dutch Design in orgelmuziek !

Woensdag 27 september: Surprise Concert

Een grote verrassing op woensdag 27 september. Wie, wat en hoe wordt via de website van Art UnOrganized bekend gemaakt, speciaal zal het zijn….

Donderdag 28 september: Canto Ostinato

De Canto Ostinato van Simeon ten Holt wordt uitgevoerd door Jeroen en Sandra van Veen samen met Mike del Ferro en Aart Bergwerff; een XXL uitvoering van 3 vleugels en een orgel. U mag erbij gaan liggen en de grootse ruimte van de Grote Kerk heel anders beleven!

Zaterdag 30 september:  Slotconcert Le Match D-F

De Duitse organist Christian Schmitt uit Stuttgart sluit het festival af met virtuoze muziek van Franse en Duitse componisten in Le Match Duitsland – Frankrijk, Widor versus Mendelssohn.

 

Aanvang alle concerten 20:00 uur. Kerkdeuren open vanaf 19:30 uur

Kaarten à € 10,- zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via de website van Art UnOrganized. Tevens is via de website een passe-partout voor alle concerten samen à € 35,00 te verkrijgen.

Kaarten aan de kassa van de Grote Kerk m.i.v. woensdag 6 september en op de avond van de concerten € 12,50 p.p.

Meer weten? klik hier voor de website van ArtUnorganized

Details

Start:
23 september 2017 @ 20:00
End:
30 september 2017 @ 22:00
Evenement Categorie:
Back to top