Navigation
Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Kerstnachtconcert Breda’s Mannenkoor

25 december 2016 @ 00:00 - 01:15

Het Breda’s Mannenkoor geeft op 24 december in de Grote Kerk een Kerstnachtconcert. Dat is inmiddels een tweejarige traditie. Maar dit jaar wordt het wel een bijzonder concert samen met “Estrellita”, het bekende mandolineorkest o.l.v. Benny Ludemann.
Het koor  brengt een selectie van Kerstliederen. Klassieke, zoals van Brahms en Gounod, maar ook traditionele Duitse, Amerkaanse, Spaanse, Poolse en Engelse. Zelfs een medley van Elvisnummers. Deels met begeleiding van “Estrellita”, maar het orkest is ook apart te horen.

Het koor telt 100 zangers en staat sinds 2008 onder leiding van dirigent Hans de Wit. Vaste begeleider op piano is Joep Moonen. Met zijn 151 jaar is het een van de oudste en grootste mannenkoren van het land en in tegenstelling tot veel andere springlevend. Het toch al enorme repertoire wordt nog steeds groter, onder andere met moderne nummers, vaak in een arrangement van de dirigent. In dit concert hoort u dan ook stemmige muziek, maar ook heel vrolijke kerstliedjes.

Benny Ludemann was bekend als de vaste begeleider van Toon Hermans en Robert Long. Maar hij is ook de man die voor de mandoline weer erkende opleidingen aan conservatoria en muziekscholen heeft bewerkstelligd. Als sinds 1964 dirigeert hij “Estrellita” uit Molenschot; het grootste mandolineorkest van het land met 57 leden. Het orkest is dan ook tot ver buiten de landsgrenzen een begrip.

Met deze unieke samenwerking belooft het een heel bijzonder concert te worden!

Het concert begint om 0.00u en de deuren van de Grote Kerk gaan om 23.30u. open.

De entreeprijs voor dit concert bedraagt 7,50 euro.

Kaarten zijn m.i.v. nader te bepalen datum te verkrijgen.

Zie ook: www.bredaasmannenkoor.nl 

Details

Date:
25 december 2016
Time:
00:00 - 01:15
Evenement Categorie:
Back to top