Navigation
Laden Evenementen

« All Events

Nassaudag in de Grote Kerk

10 juni @ 11:00 - 17:00

NASSAUDAG 2019

Op maandag 10 juni, tweede Pinksterdag, wordt in Breda de Nassaudag gevierd. Het is dan ook landelijke Kastelendag, waardoor kasteel Bouvigne en het Kasteel van Breda ook voor het grote publiek geopend zijn. Het programma vindt plaats op meerdere locaties die verbonden zijn met de geschiedenis van de Nassaus.

De wieg van de koninklijke familie stond in Breda. Het kasteel van Breda was het stamslot van de Nassaus. De verwevenheid van de stad met het vorstenhuis loopt als een draad door de stadsgeschiedenis. De Nassaus drukten door hun aanwezigheid in Breda (tussen 1403 en 1568) een beslissende stempel op de ontwikkeling van de stad. Verbinden, vooruitkomen en genieten vanuit een rijke historie naar het heden was hun motto. De kernwaarden tolerantie, verdraagzaamheid, innovatie en internationalisering die voortkomen uit de historische periode waarin de Nassaus in Breda woonden, heeft Breda gebruikt om te worden tot de zelfbewuste, energieke en moderne stad die zij nu is.

De Nassaus die de stad Breda groot maakten en allure gaven, deden dat in de Late Middeleeuwen. Tijdens de Nassaudag herdenken we hun aanwezigheid in de stad met een riddertoernooi, steekspelen, valkenjacht en kruisboogschieten. Culturele tradities, vakmanschap en gilden die in de late Middeleeuwen van Breda een hofstad maakten, en waarvan de overblijfselen vandaag de dag nog zichtbaar zijn, staan tijdens de feestelijke dag centraal.

Voor meer informatie klik hier.

 

Details

Date:
10 juni
Time:
11:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Back to top