Navigation
Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Nassaudag in de Grote Kerk

5 juni 2017 @ 12:00 - 17:00

PROGRAMMA

Het Klokkenluiders Gilde Breda luidt om 11.50 uur de Nassaudag in met de Breda Nassauklok: de grootste klok in de Bredase toren (3500 kg, 1694). De opening wordt om 12.00 uur verricht door loco-burgemeester Alfred Arbouw.

Kom sfeer en lekkers proeven in de Grote Kerk bij het Thé dansant en het historisch dansen. Voor het buffet van het thé dansant koop je een ticket à € 7,50 of € 5,00 (t/m 12 jaar). Dat kan bij de Grote Kerk, Boekhandel Van Kemenade & Hollaers (Ginnekenweg 52-54) of aan de balie bij de VVV (Willemstaat 17-19 en Grote Markt 38).

Bestel je liever vanuit je luie stoel? Bestel dan je tickets online via de ticketservice van VVV Breda

Als extra is er een speciaal ingerichte pop-up expositie voor de winnaars van de Poem Express. Meer dan driehonderd kinderen deden ter voorbereiding op de Nassaudag mee aan de Poem Express en tonen hun lieflijke Poem Posters. In samenwerking met diverse basisscholen in Breda zijn workshops gehouden rondom het thema Liefde.

Kiki de Graaf, Sarah van Beek en Myrthe Belt uit groep 5 van KBS Laurentius wonnen met hun gedichtenposter de Poem Award 2017. Deze poster is vanaf 22 mei in de mupi’s van Breda te zien. De meest bijzondere gedichtenposters zijn opgenomen in de collectie van het Stedelijk Museum Breda.

Terwijl je een kijkje bij de expositie neemt kun je om 3 uur en half vijf luisteren naar de Nassauharmonie Breda.

En heb je dan bij al dit leuks toch nog behoefte aan een opkikkertje, zorg dan zeker dat je één van de Complimentenmeisjes tegen het lijf loopt. Op een handgeschreven kaartje wordt zorgvuldig en met liefde het mooiste in jouw persoon uitgelicht. Soms ontroerend, soms light en funny, maar altijd hartverwarmend en doeltreffend.

Voor alle informatie over de Nassausdag in de Grote kerk kun je hier een kijkje nemen.

 

Details

Date:
5 juni 2017
Time:
12:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Back to top