Navigation
Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

THE ARMED MAN; met Harmonieorkest KMA, Company Choir AVANS en Kamerkoor Zuid

20 april 2016 @ 20:15

THE ARMED MAN; met Harmonieorkest KMA, Company Choir AVANS en Kamerkoor Zuid 

In een uniek samenwerkingsproject tussen het harmonieorkest van de Koninklijke Militaire Academie, kamerkoor Zuid (onderdeel van het Zuid-Nederlands concertkoor) en musicerende studenten en medewerkers van Avans Hogeschool vindt op 20 april 2016 in de Grote Kerk een uitvoering plaats van het indrukwekkende werk van Karl Jenkins The armed man, mass for the peace.

Het is een werk dat zich keert tegen de afschuwelijke gevolgen van oorlogen in de afgelopen honderd jaar en past naadloos in een periode van het jaar waarin de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog wordt herdacht.

De muzikale leiding is in handen van dirigent Rick Muselaers, artistiek leider van ZNCK en Kamerkoor Zuid. De toegang is gratis. Tijdens het concert wordt tevens aandacht gevraagd voor de Stichting Papageno, een stichting in 1997 opgericht door de wereldberoemde componist Jaap van Zweden en zijn vrouw Aaltje met het doel om kinderen met autisme te helpen.

Het concert wordt aangeboden aan alle docenten, medewerkers en studenten van Avans Hogeschool en KMA. Andere belangstellenden kunnen contact opnemen met de organisatie: tjm.pullens@avans.nl.

Details

Date:
20 april 2016
Time:
20:15
Evenement Categorie:
Back to top