Navigation
Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

GROOTS TRADITIONEEL KERSTCONCERT!

22 december 2015 @ 20:00 - 21:30

Event Navigation

GROOTS TRADITIONEEL KERSTCONCERT IN DE GROTE KERK VAN BREDA.

De WESTLANDSE KOORVERENIGING MUSICA geeft onder leiding van dirigent GERARD BREAS op dinsdag 22 december een groots traditioneel kerstconcert in de Grote Kerk van Breda. Deze dirigent is destijds bekend geworden als de dirigent van de NEW LONDON CHORAL van TOM PARKER en heeft gedirigeerd in vele kathedralen van Europa en daarbuiten. Musica telt maar liefst 140 leden !

Een geweldig mooi concert wordt u geboden met repertoire van o.a. Andrea Bocelli (I believe), War is over (John Lennon ) ,vele traditionele kerstliederen en samenzang met koor en solisten.

Bijzondere medewerking wordt ook verleend door een prachtige vocaal mannenensemble ORPHEUS uit de Oekraine. Zij zingen werken uit de Byzantijnse liturgie, komen met brandende kaarsen zingend binnen, maar zingen ook eigentijdse, spectaculaire, populaire kerstliederen. De acht leden van dit ensemble zijn professionele zangers en hun optreden is uniek voor Breda tijdens hun tour door West-Europa.

Musica zingt vele kerstliederen uit de Engelse traditie. U kunt genieten van arrangementen van Sir David Willcocks waarbij de aanwezigen ook een groot aandeel in zullen hebben.

Het prachtige Flentrop orgel van de Grote Kerk wordt bespeeld door Aarnoud de Groen, die behalve enkele soli, ook de samenzang zal begeleiden.

De sopraan MARGARET ROEST  zingt o.a. samen met het koor het bekende Cantique de Noel,  het Ave Maria van Caccini en het Sanctus van Gounod.

Medewerkenden zijn:

DE WESTLANDSE KOORVERENIGING MUSICA ( 140 LEDEN)

ORPHEUS, ( OEKRAINE)

MARGARET ROEST, SOPRAAN

BLAZERSENSEMBLE Hi-five

PETER BONTJE, VLEUGEL

AARNOUD DE GROEN, ORGEL

DIRIGENT: GERARD BREAS.

De aanvang van het concert is om 20.00 uur (kerk open 19:30 uur )

KAARTVERKOOP :

Prijzen: € 20,00 (schip, viering)

Voorverkoop: Aan de balie van de Grote Kerk en VVV Breda,

Deurverkoop: Aan de balie van de Grote Kerk voor aanvang van het concert

Reserveren via tel. nr. 06-21673845 (giraal betalen om reservering te bevestigen)

Het concert is zonder pauze en duurt ongeveer anderhalf uur.

Details

Date:
22 december 2015
Time:
20:00 - 21:30
Evenement Categorie:
Back to top