Home / Agenda / Evenementen


19 augustus: Laatste Grote Kerk Zomerpodium

In de afgelopen 7 weken hebben diverse koren, orkesten en individuele artiesten opgetreden in de Grote Kerk tijdens het gratis toegankelijke Grote Kerk Zomerpodium.

Op 19 augustus staat het laatste Zomerpodium gepland. Met een groots concert van het Consortium Musicum Divertimento (120 uitvoerenden) sluiten zij de Grote Kerk Zomerconcertenserie af. De zangers en muzikanten komen uit alle hoeken van het land. De groep heeft echter zijn thuisbasis in Breda.

Traditiegetrouw toog het CMD deze zomer (voor de 35e keer !) naar het buitenland om daar het Franse publiek te verrassen met 5 overweldigende concerten. De reis voerde naar de Haute-Saône in Frankrijk en op het programma stond werk van Dvořák, Saint-Saëns, Mahler en Gade.

Het CMD begon als Bredase studentenclub, maar de studenten kregen gezinnen die vervolgens ook meegingen. Het gezelschap telt zodoende inmiddels ruim 100 koppen, van jong tot wat ouder. Sommigen maakten de kwart eeuw en zelfs een derde decennium al vol, maar ook dit jaar meldden zich nieuwe gezichten. Geoefende amateurs in koor en orkest staan steeds zij aan zij met professionele muzikanten.

Het CMD staat onder leiding van 3 dirigenten: Paul van Gulick, Pieter Zwaans en Ruben de Grauw. Zij zijn professioneel actief in het Bredase muziekleven en omstreken.

De viering van ‘35 jaar CMD’ stond natuurlijk centraal tijdens de muziekweek en wordt passend afgesloten met een concert in de Grote Kerk van Breda. Hans Rijkmans zal hierbij als vioolsolist optreden (Havanaise van Saint-Saëns).


Jubileumconcert CMD: 19 augustus om 15.00 uur in de Grote Kerk te Breda; gratis toegang

Voor meer informatie: www.cmdbreda.nl

15.00 u. Gilde de Baronie, Torenbeklimming individueel.