Vandaag open tot 14 uur
Momenteel gesloten
Tickets
Zon en maan Oude Herenkoor foto Jan Korebrits cr
Op afspraak
Tickets

Hét beeldbepalende monument van Breda is natuurlijk de Grote of Onze Lieve Vrouwekerk. Een bezoek aan het fraaie interieur van dit rijksmonument gebouwd in de stijl van de Brabantse gotiek die overgaat in renaissancestijl is dan ook zeer de moeite waard.

Tweehonderd graven. De oudste renaissancekunst van Nederland. Weggekalkte én weer hervonden muur- en gewelfschilderingen. Rijke stinkerds. Een gewelfschildering met puur bladgoud en de onbekende Bredase geschiedenis van het Nederlandse koningshuis. De rondleiders van Gilde De Baronie vertellen je er graag alles over. 

Ticket per persoon €7,50

Route en parkeren
Kom je met de trein? De Grote Kerk Breda bevindt zich op 10 minuten loopafstand vanaf station Breda. Ook met de bus is de kerk goed bereikbaar, vanaf de bushaltes Karnemelkstraat of Vlaszak loop je in enkele minuten naar ons toe.

Kom je met de fiets of brommer? Parkeer dan in één van de gratis fietsenstallingen. Verkeerd gestalde fietsen worden regelmatig geruimd door de gemeente.

Kom je met de auto? Parkeergarages De Prins en De Barones liggen het dichtst bij de Grote Kerk Breda. Klik hier voor algemene informatie over parkeren in Breda.