Vandaag open tot 14 uur
Momenteel gesloten
Tickets

Nassaudag & Nassaulezing 2024

Activiteit

Nassaudag
Ma 20 mei
Gratis toegang

Ook dit jaar zal de traditionele Nassaudag Breda in al zijn glorie de Bredase binnenstad overspoelen met activiteiten. Natuurlijk kun je die dag terecht in hét Nassaumonument van Breda voor gratis rondleidingen door gidsen van Gilde de Baronie of de vrij toegankelijke torenbeklimmingen door de gidsen van het Klokkenluiders Gilde Breda.

  • Voor uitgebreide informatie over de rondleiding en/of torenbeklimming verwijzen wij je naar de site van Breda Nassaustad https://bredanassaustad.nl/ en de folder.
  • Ook is solopresentatie RE-BELLE van beeldend kunstenaar Maria Roosen tijdens Nassaudag gratis te bezoeken in de kerk
  • Boudewijn van de Calseijde van de Stichting Historische Verzameling KMA / Het Kasteel  geeft om 20 uur een lezing over het Beleg en de Overgave van Breda in 1624 en 1625. Klik hier voor info en tickets.

Route en parkeren
Kom je met de trein? De Grote Kerk Breda bevindt zich op 10 minuten loopafstand vanaf station Breda. Ook met de bus is de kerk goed bereikbaar, vanaf de bushaltes Karnemelkstraat of Vlaszak loop je in enkele minuten naar ons toe.

Kom je met de fiets of brommer? Parkeer dan in één van de gratis fietsenstallingen. Verkeerd gestalde fietsen worden regelmatig geruimd door de gemeente.

Kom je met de auto? Parkeergarages De Prins en De Barones liggen het dichtst bij de Grote Kerk Breda. Klik hier voor algemene informatie over parkeren in Breda.