Vandaag open tot 17 uur
Momenteel gesloten
Tickets
RE BELLE Maria Roosen in de Grote Kerk Breda

Widow 1, Maria Roosen 2017. Bruikleen Rabo Kunstcollectie. Detail foto: Peter Cox

RE-BELLE: De kracht van kleur

Met RE-BELLE brengt beeldend kunstenaar Maria Roosen kleurrijke, eigentijdse accenten aan in de Grote Kerk Breda. Haar poëtische, krachtige en rebelse werken reageren op de monumentale ruimte.

20221121 Visit Brabant Grote Kerk Breda Willeke Machiels LR 023 1 G1 A1849

Het schip en Hillen orgel van de Grote Kerk Breda. Foto: Willeke Machiels - Visit Brabant

Activiteiten in de Grote Kerk Breda

Elegant en licht torent de Grote Kerk Breda uit boven de stad. Het is al eeuwenlang een plek van verbinding in het hart van de samenleving. Een huis van verhalen over verleden, heden, en toekomst. Aan die plek voegen we elementen van verbeelding en vernieuwing toe, onder meer als podium voor kunst, cultuur, ontmoeting en kennisoverdracht. 

Verwacht

Deze kerk is een iconisch gebouw. Maar er is meer. Met een uitgebreid programma koppelen we de verhalen van nu aan die van de eeuwenoude kerk. De Grote Kerk Breda is een dynamisch podium voor kunst, cultuur en ontmoetingen. 

Hier vind je een overzicht van activiteiten, voorstellingen en tentoonstellingen die binnenkort plaats zullen vinden in de Grote Kerk Breda. 

Geweest

De Grote Kerk Breda is een huis van verhalen. Een plek waar we vernieuwing en het hier-en-nu koppelen aan de rijke geschiedenis. Aan de verhalen van de kerk, en aan de samenleving van toen. Dat doen we met de blik van nu. 

Hier vind je een aantal van de activiteiten die eerder plaats hebben gevonden.