Vandaag open tot 14 uur
Momenteel gesloten
Tickets
BC Guernica met persoon fotograaf Natascha Libbert 1400x778

Guernica de Ecologia. Claudy Jongstra 2022. Foto: Natascha Libbert

De Grote Kerk Breda is een dynamisch podium voor kunst en cultuur en een sociale ontmoetingsplek die veel te bieden heeft voor iedereen die behoefte heeft aan verbinding, zoekt naar verwondering of enthousiast wordt van vernieuwing. 

De programmering stellen we samen met een breed netwerk van partners, eigentijdse makers, ondernemers, het onderwijs en sociaal-maatschappelijke organisaties. Zo verzamelen en vertellen we verhalen die herkenbaar zijn voor verschillende doelgroepen, ongeacht leeftijd, afkomst, achtergrond of religie. Deze verhalen zijn er voor iedereen.

Partnerschappen in de stad, de provincie en het land:
 

Orgel Grote Kerk Breda 1 foto Jan Korebrits

Hillen orgel Grote Kerk Breda. Foto: Jan Korebrits

Art UnOrganized

Voor de programmering en het bespelen van het Hillen orgel werkt de Grote Kerk Breda samen met Art Unorganized. Deze stichting heeft zich als doel gesteld de revival van het orgel een boost te geven en de positie van orgelmuziek te verstevigen in de Nederlandse muziekcultuur. Art Unorganized zorgt ervoor dat het orgelrepertoire van de klassieke muziek en moderne klassiekers uitgevoerd kunnen blijven worden.

Cross Arts 2023 aug 18 058 PHOTE Dby Edwin Wiekens

SPEEL! CrossArts. Installatie Krijn de Koning 2023. Foto: Edwin Wiekens

CrossArts

CrossArts is een initiatief van ElectronBredaPhotoStichting Tranzforma (Stadsgalerij), Bredase Bomen en de Grote Kerk Breda. CrossArts verovert ruimte voor kunst en cultuur, en werkt mee aan de groei van de Breda met duurzame tentoonstellingen op spannende, openbare plekken in en om de stad.

 

Breda Grote of Onze Lieve Vrouwekerk foto Arjan Bronkhorst 7

Foto: Arjan Bronkhorst

Topmonumenten Brabant

TopMonumenten Brabant is een platform dat de vier belangrijkste monumenten van onze provincie een podium geeft. Naast Grote Kerk Breda zijn dat de Sint-Jan in Den Bosch, Markiezenhof in Bergen op Zoom en Kasteel Heeswijk in Heeswijk-Dinther. 

 

20230713 Campagnebeeld Grootste Museum 2023 breed LR

het Grootste Museum van Nederland

Het Grootste Museum van Nederland verenigt de mooiste gebedshuizen van Nederland als één museum. De schoonheid van Nederlandse kerken, synagogen, tempels en moskeeën in Het Grootste Museum van Nederland is toegankelijk voor iedereen.