Vandaag open tot 14 uur
Momenteel gesloten
Tickets

Activiteiten in de Grote Kerk Breda

20221121 Visit Brabant Grote Kerk Breda Willeke Machiels LR 023 1 G1 A1849

Het schip en Hillen orgel van de Grote Kerk Breda. Foto: Willeke Machiels - Visit Brabant

Elegant en licht torent de Grote Kerk Breda uit boven de stad. Het is al eeuwenlang een plek van verbinding in het hart van de samenleving. Een huis van verhalen over verleden, heden, en toekomst. Aan die plek voegen we elementen van verbeelding en vernieuwing toe, onder meer als podium voor kunst, cultuur, ontmoeting en kennisoverdracht. 

Verschillende generaties ontmoeten elkaar hier en raken geïnspireerd. Door met de blik van nu te kijken naar de kerk en de verhalen van toen. Door daar met elkaar over van gedachten te wisselen. Zodat je jouw blik verbreedt en nieuwe stof tot nadenken krijgt. In de Grote Kerk Breda is de geschiedenis tastbaar. Hier ontdek je talloze schatten: van oude muurschilderingen tot de monumentale praalgraven van de Nassaus, de voorouders van de Nederlandse koninklijke familie.

De Grote Kerk Breda is een rijksmonument, onderdeel van het Grootste Museum van Nederland, een van de vier TopMonumenten van Brabant en het icoon van de stad Breda. 

Alle activiteiten

Bekijk onze agenda voor een overzicht van actuele tentoonstellingen, voorstellingen en evenementen.

RE BELLE Maria Roosen in de Grote Kerk Breda

Widow 1, Maria Roosen 2017. Bruikleen Rabo Kunstcollectie. Detail foto: Peter Cox

RE-BELLE: DE KRACHT VAN KLEUR

Met RE-BELLE brengt beeldend kunstenaar Maria Roosen kleurrijke, hedendaagse accenten aan in het monumentale interieur van de Grote Kerk Breda van 14 april t/m 25 augustus 2024. Gratis toegang.

Audiotour

Met de audiotour ontdek je de hoogtepunten en verborgen schatten van de Grote Kerk Breda. Geniet in jouw eigen tempo van een rondleiding met prachtige verhalen. De audiotour (afspeeltoestel met koptelefoon) kun je gratis bij de balie ophalen.

Speurtochten voor kinderen

Wist je al dat er heel veel ridders, planten en dieren zijn die zich verstoppen in de Grote Kerk Breda? Ze zijn er in alle vormen en maten, er is zelfs een ridder die een helm heeft waar een boom uit groeit. Kom jij ze allemaal zoeken tijdens een van onze speurtochten? 

Kelly Christogiannis 06 PHOTE Dby Edwin Wiekens

Foto: Edwin Wiekens

Kerk BinnensteBuiten

Kerk Binnenstebuiten – Schilderingen op bouwschutting door creatieve makers Robin Nas, Mara Piccione, Nina Valkhoff, MonkeyBirdCrew, Franky Sticks, Pink Panther Paints en Kelly Christogiannis.

Torenbeklimming

De kerktoren van Breda. Van ver zie je ‘m al staan. De Grote Kerk Breda en haar toren zijn hét icoon van de stad en haar wijde omgeving. Wist je dat je de toren ook in kunt? Beklim 287 treden, samen met een gids. Hoor meer over de geschiedenis van de toren en geniet van het adembenemende uitzicht over de historische stad en omgeving. Een torenbeklimming duurt ongeveer één uur.

Rondleidingen

Hét beeldbepalende monument van Breda is natuurlijk de Grote of Onze Lieve Vrouwekerk. Een bezoek aan het fraaie interieur van dit rijksmonument gebouwd in de stijl van de Brabantse gotiek die overgaat in renaissancestijl is dan ook zeer de moeite waard.