Vandaag open tot 17 uur
Momenteel gesloten
Tickets
Huis van Verhalen Grote Kerk Breda Foto Bram Vreugdenhil 18

De Grote Kerk Breda is een huis van verhalen, waar sporen uit het verleden de geschiedenis tastbaar maken. Zodra je weet waar je moet kijken worden de verhalen zichtbaar. Onze interactieve tours helpen je daar bij. Nieuwsgierig naar de vakmannen, de vrouwen, de burgers en de influencers van toen? Wat betekenen de graven, de pracht en praal, de symbolen? En wat zegt dat over ons leven in het hier-en-nu? 

De tours doe je het liefst in een gezelschap, zodat je met elkaar tot nieuwe gespreksonderwerpen komt. Dompel je onder in de verhalen van de Grote Kerk Breda en ontdek dat de dingen die jou nu bezig houden niet zoveel verschillen van de onderwerpen van toen. 

goed om te weten

De interactieve tours zullen in de loop van dit jaar geïntroduceerd worden. Het enige dat je nodig hebt om een tour te volgen is een smartphone, de tours zijn gratis.

Huis van Verhalen Grote Kerk Breda Foto Bram Vreugdenhil 16

Highlights tour

In korte tijd alle topstukken van de kerk bekijken? Dat kan met de Highlights tour. Wandel langs de vele muurschilderingen, langs pracht en praal van weleer, de graven van belangrijke families uit de Bredase en Nederlandse geschiedenis, langs het indrukwekkende orgel en verwonder je over de prachtige prinsenkapel. Elk verhaal van toen bekijken we met de blik van nu. Over naam maken in een tijd zónder social media, over cancel culture en over een extreme church make-over. Duik in de verhalen en praat erover verder met je vrienden, collega’s of familie. De geschiedenis is minder ver weg dan je denkt. 

Huis van Verhalen Grote Kerk Breda Foto Bram Vreugdenhil 2

Sterke vrouwen tour

Wist je dat juist vrouwen een grote invloed hebben gehad op de ontstaansgeschiedenis van de kerk en de stad Breda? De kerk was origineel zelfs vernoemd naar een vrouw: Maria. Zij werd gecanceld en weer in ere hersteld. De bevlogen, invloedrijke Nassau-vrouwen brachten titels en vermogen, streden tegen armoede en zetten zich in voor kunst en cultuur. De verhalen van deze vrouwen zijn lang onderbelicht gebleven. Nu vertellen we je er alles over.

Speuren en spelen foto c Else Loof 1

Familie tour

Gaan jullie mee op avontuur? Met de familie tour ga je met z'n allen op pad door de Grote Kerk Breda en ontdek je dat het monument vol zit met grote en kleine verhalen. Je ziet mysterieuze tekens op de muren, gezichten hoog in de pilaren en... Misschien vind je wel de verstopte muis.

Hoe meer je om je heen kijkt, des te meer je van en met elkaar ontdekt!