Vandaag open tot 17 uur
Momenteel gesloten
Tickets
Huis van Verhalen Grote Kerk Breda Foto Bram Vreugdenhil 7

Deze kerk is een iconisch gebouw. Maar er is meer. Met een uitgebreid programma koppelen we de verhalen van nu aan die van de eeuwenoude kerk. De Grote Kerk Breda is een dynamisch podium voor kunst, cultuur en ontmoetingen. 

Hier vind je een overzicht van activiteiten, voorstellingen en tentoonstellingen die binnenkort plaats zullen vinden in de Grote Kerk Breda. 

ALLE ACTIVITEITEN

Bekijk onze agenda voor een overzicht van actuele tentoonstellingen, voorstellingen en evenementen.

Interactieve tours

De Grote Kerk Breda is een huis van verhalen, waar sporen uit het verleden de geschiedenis tastbaar maken. Zodra je weet waar je moet kijken worden de verhalen zichtbaar. Onze interactieve tours helpen je daar bij. Nieuwsgierig naar de vakmannen, de vrouwen, de burgers en de influencers van toen? Wat betekenen de graven, de pracht en praal, de symbolen? En wat zegt dat over ons leven in het hier-en-nu? 

RRENNO photo Gabriela Massote 300

Portret Rosângela Rennó. Foto: Gabriela Massote

Rosângela Rennó BredaPhoto

In coproductie met BredaPhoto brengen we van 13 september t/m 3 november een site-specific solotentoonstelling van Rosângela Rennó, grande dame van de Braziliaanse kunst, in Nederland nog niet zo bekend. We zijn vereerd om haar eerste solotentoonstelling in Nederland te presenteren.

Pacificatielezing: Alicja Anna Gescinska

De jaarlijkse Pacificatielezingen vinden wisselend plaats in Breda en Gent en worden georganiseerd om van gedachten te wisselen over het verleden en de toekomst van Nederland en Vlaanderen. Dit jaar vindt de lezing plaats op zaterdag 9 november 2024 om 15 uur in de Grote Kerk Breda.