Vandaag open tot 14 uur
Momenteel gesloten
Tickets
Restauratie GKB Centaur

De kerk steunen kan met geld, maar ook met inzet. Een bezoek aan de Grote Kerk Breda is namelijk niet hetzelfde zonder de inzet, kennis en kunde van haar vrijwilligers. Zij dragen bij aan het Huis van Verhalen en aan het icoon van de stad Breda. 

Word jij onderdeel van de Grote Kerk Breda en draag je ook graag je steentje bij? Meld je dan aan als vrijwilliger beheer of evenement.

De kerk kan niet zonder de mensen en mensen kunnen niet zonder de kerk. Ik probeer een klein radertje te zijn, de verbinding te zijn voor mensen. Nadine de KanterVrijwilliger Beheer

Vrijwilliger worden? Doen!

Geen dag in de kerk is hetzelfde door het afwisselende, dynamische programma en haar (internationale) bezoekers. Je doet nieuwe ervaringen op, wordt gewaardeerd voor de kennis en ervaring die je aan het team toevoegt en kan deelnemen aan verschillende cursussen, denk bijvoorbeeld aan het behalen van het BHV-diploma. Natuurlijk houden we rekening met jouw wensen, talenten en beschikbaarheid – en kan je regelmatig gratis aanwezig zijn bij een van de events in de kerk, als je dat leuk vindt.

Daarnaast is vrijwilligerswerk een leuke manier om je sociale netwerk te vergroten: we organiseren bijvoorbeeld regelmatig gezellige teamborrels. Uiteraard zorgen wij voor goede begeleiding en een inwerktraject en krijgen onze vrijwilligers maximale vrijwilligersvergoeding.
 

2022 GKB Restauratie Putti bloemmotief

Kort samengevat

 • Je vergroot hier je sociale netwerk
 • Je werkt in een afwisselende, dynamische omgeving
 • Jouw bijdrage wordt enorm gewaardeerd
 • Je hebt gratis toegang tot bepaalde events en diverse activiteiten met het team
   
Kom je ons team versterken? We zoeken vrijwilligers voor de volgende teams:

Vrijwilligers Beheer 

Diegenen die de kerk er elke dag op haar best uit laten zien voor haar bezoekers:

 • Geef jij de kerk letterlijk haar glans? Jij kent straks alle hoeken en gaten van de kerk, loopt voor aanvang een rondje en checkt of alle vitrines en glazen deuren glimmen.
 • Wil je zien waar de klepel hangt? Je komt op alle verborgen plekken van de kerk, klimt de toren in tot het hoogste puntje en zorgt ervoor dat alles veilig en in goede staat is.
 • Tijdens evenementen ben jij degene die in de kerk een oogje in het zeil houdt. Je ontvangt bezoekers op een gastvrije manier en zorgt ervoor dat alles op rolletjes verloopt.

Vrijwilligers Evenementen 

De onmisbare krachten voor de opbouw van alle evenementen in de kerk:

 • Altijd al een kijkje achter de schermen van een event willen nemen? Jij bent iemand die houdt van bouwen en sjouwen. 
 • Met het team bouw je een podium op, zet je stoelen klaar of installeer je licht en geluid.