Vandaag open tot 12.42 uur
Momenteel gesloten
Tickets

Bach op Zondag Orgel Concertserie 2024

Voorstelling

7 juli t/m 11 aug 2024
Gratis toegang

In de serie Bach op Zondag staan de orgelwerken van Johann Sebastian Bach centraal. Het oeuvre van deze grootste componist voor het orgel is ieder jaar opnieuw een bron van inspiratie. De composities van Bach worden in perspectief geplaatst met werken van voorgangers, tijdgenoten en navolgers.

Aanvang: 12.15u
Einde: 13u
Entree: Vrije gift (een donatie wordt op prijs gesteld)

Bach op Zondag 2024

Het thema van Bach op Zondag 2024 is de stad Leipzig, de stad waar Bach woonde en werkte vanaf 1723 tot aan zijn dood in 1750. Maar Leipzig is ook de stad van de componisten Felix Mendelssohn, Robert en Clara Schumann, Max Reger, Gustav Mahler, Richard Wagner en Sigfrid Karg-Elert. In Bach op Zondag komt het allemaal voorbij.

Het slotconcert op 11 augustus wordt gegeven door Aart Bergwerff, Organist van de Grote Kerk Breda. Dit slotconcert wordt opnieuw een Bach op Zondag-special met een bijzondere programmering, zoals u dat van Aart Bergwerff gewend bent. 

Lichtvoetig Bach-college

De concerten in Bach op Zondag worden ingeleid met een mini Bach-college door Wim Thijs, Bach-fanaat en zelfverklaard flapuit. Voor Bach op Zondag is hij de warme gastheer, die iedereen moeiteloos meeneemt in de wonderbaarlijke wereld van Bach. 

Programma

7 juli: Peter Ledaine (B)
14 juli: Matteo Imbruno (I/NL)
21 juli: Ben van Oosten (NL)
28 juli: Tina Christiansen (DK)
4 augustus: Evan Bogerd (NL)
11 augustus: Aart Bergwerff (NL)

De Bach op Zondag orgelconcerten worden georganiseerd door Art UnOrganized Breda in samenwerking met de Grote Kerk Breda, de Gemeente Breda en Protestantse Kerk.

Route en parkeren
Kom je met de trein? De Grote Kerk bevindt zicht op 10 minuten loopafstand vanaf station Breda. Ook met de bus is de kerk goed bereikbaar, vanaf de bushalte Karnemelkstraat of Vlaszak loop je in enkele minuten naar ons toe. 

Kom je met de fiets of brommer? Parkeer dan in een van de gratis fietsenstallingen. Verkeerd gestalde fietsen worden regelmatig geruimd door de gemeente.

Kom je met de auto? Parkeergarage De Prins en Parkeergarage De Barones liggen het dichtst bij de Grote Kerk Breda. Klik hier voor algemene informatie over parkeren in Breda.