Vandaag open tot 14 uur
Momenteel gesloten
Tickets
Grote Kerk Breda en toren
Elke do t/m zo
Tickets

De kerktoren van Breda. Van ver zie je ‘m al staan. De Grote Kerk Breda en haar toren zijn hét icoon van de stad en haar wijde omgeving. Wist je dat je de toren ook in kunt? Beklim 287 treden, samen met een gids. Hoor meer over de geschiedenis van de toren en geniet van het adembenemende uitzicht over de historische stad en omgeving. Een torenbeklimming duurt ongeveer één uur.

GKB foto Rob van Esch 4

Foto: Rob van Esch

Elke Donderdag en Zondag om 14u en 15u

Ticketprijs per persoon €7,50

Kinderen 12–18 jaar, studenten, Vrienden en Gilde- & Genootschapsleden van de kerk: €5,-

Goed om te weten

I.v.m. de veiligheid zijn torenbeklimmingen alleen toegankelijk voor personen van 12 jaar en ouder, die smalle (deur-)openingen kunnen passeren en fysiek in staat zijn 287 traptreden te lopen. Maximale groepsgrootte 16 personen.  

Als de kerk gesloten is vanwege een evenement, kan je je buiten voor de ingang van de kerk melden bij de gids.

Tickets zijn uitsluitend geldig voor de gekozen dag en tijd en kunnen niet geretourneerd of omgeboekt worden (BW Boek 6 Artikel 230p sub e). Er vindt ook geen restitutie plaats als niet aan de voorwaarden voor deelname wordt voldaan.

Een studententicket is alleen geldig op vertoon van een actuele studentenpas, 1 ticket per studentenpas.

Op een ander tijdstip de toren beklimmen met jouw gezelschap? Neem daarvoor contact op met Gilde De Baronie.

Bekijk de huisregels voor het beklimmen van de kerktoren.

Route en parkeren
Kom je met de trein? De Grote Kerk Breda bevindt zich op 10 minuten loopafstand vanaf station Breda. Ook met de bus is de kerk goed bereikbaar, vanaf de bushaltes Karnemelkstraat of Vlaszak loop je in enkele minuten naar ons toe.

Kom je met de fiets of brommer? Parkeer dan in één van de gratis fietsenstallingen. Verkeerd gestalde fietsen worden regelmatig geruimd door de gemeente.

Kom je met de auto? Parkeergarages De Prins en De Barones liggen het dichtst bij de Grote Kerk Breda. Klik hier voor algemene informatie over parkeren in Breda.