Vandaag open tot 12.05 uur
Momenteel gesloten
Tickets

De Grote Kerk Breda is niet weg te denken uit de stad. Veel Bredanaars voelen zich pas thuis als ze de toren van de kerk zien. De Grote Kerk Breda vertelt de verhalen van Breda en van Nederland – van toen, nu en de toekomst. 

De toekomst van de Grote Kerk Breda was niet altijd zeker. Tussen 1637 en 1900 werd door een tekort aan geld alleen het hoognodige onderhoud uitgevoerd. Restauratie is dus hard nodig, nog steeds, ook na eerdere grootschalige restauraties. Het huidige restauratieprogramma loopt nog tot en met 2027. Zo keert de Grote Kerk Breda in haar oude luister terug. Restauratie en onderhoud zijn natuurlijk nooit af, en zijn ook in de toekomst nodig. Daarvoor kunnen we jouw steun goed gebruiken!

Vrijwilligers

De kerk steunen kan met geld, maar ook met inzet. Een bezoek aan de Grote Kerk Breda is namelijk niet hetzelfde zonder de inzet, kennis en kunde van haar vrijwilligers. Zij dragen bij aan het Huis van Verhalen en aan het icoon van de stad Breda. 

Word Vriend

De kerk steunen kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door Vriend te worden. Je bent al Vriend van de Grote Kerk Breda vanaf € 25,- per jaar.

Grote Kerk Breda foto Ruben Klink

Foto: Ruben Klink

Steun zakelijk

Als organisatie kun je de Grote Kerk Breda op verschillende manieren steunen. Zo wordt jouw bedrijf onderdeel van dit icoon in de stad. 

Orgel Grote Kerk Breda 1 foto Jan Korebrits

Hillen orgel Grote Kerk Breda. Foto: Jan Korebrits

Orgel in ademnood

Het orgel is in ademnood. Het Hillen orgel in de Grote Kerk Breda is in een slechte conditie en dreigt onbespeelbaar te raken als het niet op korte termijn gerestaureerd wordt.