Vandaag open tot 12.33 uur
Momenteel gesloten
Tickets
BC Guernica met persoon fotograaf Natascha Libbert 1400x778

Guernica de Ecologia. Claudy Jongstra 2022. Foto: Natascha Libbert

Stadsvernieuwing en erfgoed verbinden

CrossArts is een initiatief van Electron, BredaPhoto, Stichting Tranzforma (Stadsgalerij), Bredase Bomen en de Grote Kerk Breda dat duurzame tentoonstellingen op spannende, openbare plekken in Breda maakt. Door het verbinden van stadsvernieuwing, erfgoed en cultuur in de breedste zin werkt CrossArts mee aan de ontwikkeling van de stad.

CROSSARTS PRESENTEERT LIEFDE VOOR DE MARK & COMING SOON
CrossArts gaat in 2024 dieper in op ‘de liefde voor rivier De Mark’ en brengt verrassende theatervoorstellingen waarin diverse kunstvormen samenkomen. 

Save the date

THEATERVOORSTELLING COMING SOON

Bureau Pees en CrossArts presenteren vijf spraakmakende openlucht theatervoorstellingen: COMING SOON. Deze voorstellingen combineren beeldende kunst en theater in een unieke mix van installatie en performance. Ze vinden plaats in stadspark 't Zoet van 22 t/m 29 juni 2024.
 

Cross Arts 2023 aug 18 058 PHOTE Dby Edwin Wiekens

SPEEL! CrossArts. Installatie Krijn de Koning 2023. Foto: Edwin Wiekens

Speel!

In 2023 kon je 6 weken lang op ontdekkingstocht gaan in en om een  kunstdoolhof van hennep en kleurrijk speelhuis, beiden ontworpen door Krijn de Koning (i.s.m. kunstproducent Mothership). 

13864 s1920x1080

Guernica de la Ecologia. Claudy Jongstra 2022. Zitelementen: Bredase Bomen

CrossArts in de Grote Kerk Breda

De introductie van CrossArts in 2022 vond plaats in de Grote Kerk Breda met de tentoonstelling van het immense en duurzame kunstwerk Guernica de la Ecologia van textielkunstenaar Claudy Jongstra. Het kunstwerk is 7,7 meter breed en gebaseerd op het bekende schilderij Guernica van Pablo Picasso. Het werk is een manifest voor biodiversiteit en een oproep tot herwaardering van de relatie tussen mens en natuur. Het werk werd gecombineerd met zitelementen van Bredase Bomen.

Https cdn evbuc com images 731214319 1086708369023 1 original

CrossArts wandelcafé. Artwork: Yurr Studio

Programma

De initiatiefnemers van CrossArts; Electron, Grote Kerk, Breda Photo, Bredase Bomen en Stichting Tranzforma (stadsgalerij) zijn vertegenwoordigd in de programmaraad. Zij denken mee over de te volgen strategie en geven inhoudelijk advies over het programma.